Vilkaviškio JPB – Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos minėjime

Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo diena – viena iš Lietuvos valstybinių švenčių, minima kovo 11 d., pažymint 1990-aisiais, tą dieną Aukščiausiosios Tarybos – Atkuriamojo Seimo pasirašytą Lietuvos nepriklausomybės atstatymo aktą.

Vilkaviškio Jaunojo pasieniečio būrelio (JPB) nariai šią šventę minėjo Vilkaviškyje dalyvaudami Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai skirtuose renginiuose.

„Dabartinė Kovo 11-oji stipriai kitokia. Tai, ką mūsų valstybė išgyveno prieš 32 metus, šiandien dar sunkiau išgyvena mūsų tautos broliai – Ukrainos žmonės. Ukrainos tauta jau dabar yra ryškiausias didvyriškumo, kovos už laisvę ir už apsisprendimo teisę simbolis. Tegul mus tik dar stipriau įkvepia tokie vienybės ir susitelkimo pavyzdžiai. Su 32-uoju Laisvės pavasariu“, – į Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos šventinį renginį susirinkusius žmones sveikino Vilkaviškio rajono savivaldybės administracijos direktorius Vitas Gavėnas. Vilkaviškio Dr. Jono Basanavičiaus aikštėje vyko iškilminga vėliavų pakėlimo ceremonija čia skambėjo Lietuvos Himnas bei buvo iškelta Lietuvos vėliava, šalia trispalvės suplazdeno ir Ukrainos vėliava. Šiandien visi suprantame, kad dabartinių įvykių fone žodis „Laisvė“ įgauną tikrąją svarbą ir prasmę.

Teksto ir nuotraukų autorė – Kristina Minsevičiūtė